Brownie kreeg een gouden mandje !

Brownie,

hij kwam, hij spon, hij overwon!

Een tijdje geleden zag ik hem voor het eerst op de pagina van Stichting Poezensnuitjes…. Brownie. Ik zag zijn lieve koppie en bam, recht in mijn hart♥

 En hij was ook nog eens ter adoptie. Zo’n leukerd, die zal vast wel heel veel mails krijgen was mijn eerste gedachte.

Maar Brownie kreeg geen mailtjes, want ojee, hij bleek FIV+ te zijn (m.a.w.  Brownie is positief getest op het kattenaids-virus).
En hoe raar dat ook klinkt, mijn hart maakte een sprongetje.

In het verleden heb ik meegeholpen met een FB-pagina van een opvang voor aidskatten, sindsdien heb ik een zwak voor ze.

Na goed overleg met mezelf (is er plek voor nog een snuit? Wat als hij ziek wordt in de toekomst, heb ik dan de financieën om hem alle zorg te geven die hij verdient?) besloot ik een mail te sturen.

De rest is geschiedenis.

Hoe is het nu met Brownie?
Wat kan ik meer zeggen dan SUPER! Brownie is Hollands welvaren en sinds hij een “eigen” vriendje heeft, Bommeltje (zonder FIV, ook van Poezensnuitjes) lijkt hij zijn kittentijd te herbeleven

Ze spelen uren samen, soms zo wild dat ik ze gekscherend sloopbedrijf B en B noem.

Hij woont bij mij samen met een hond en 6 gezonde katten, of beter gezegd, katten zonder FIV, want op dit moment is Brownie gezond.

Voor de mensen die zich afvragen of mijn andere katten nu risico lopen? NEE!!! Zolang er geen gevechten plaatsvinden, is er helemaal niets om bang voor te zijn.

Helaas is FIV+ zijn voor veel mensen, en nog kwalijker, voor veel dierenartsen nog steeds een reden om een kat in te laten slapen, zeker als ze in een groep leven. Maar katten die al jaren in goede harmonie samen leven, kunnen nadat een van de snuiten positief blijkt te zijn, gewoon blijven samenleven.

En een positieve snuit adopteren, om samen te laten leven met een gezonde snuit is ook helemaal niet eng (mits ze niet vechten en allemaal geneutraliseerd zijn ).
FIV is namelijk alleen overdraagbaar bij bloed op bloed contact en NIET via elkaar wassen of uit elkaars bakje eten.
Waarom nu dit verhaal op de website over een snuit die al geplaatst is?

Stichting Poezensnuitjes en natuurlijk ik ook, hopen met Brownie’s verhaal eventuele angst en misverstanden weg te halen en mensenharten te openen voor deze speciale snuitjes.
En mochten jullie zelf in de toekomst een kat hebben die positief getest wordt, ga dan alstublieft niet over één nacht ijs als je dierenarts je het advies geeft om te euthaniseren.
Informeer bij de juiste mensen, de opvangen die regelmatig met FIV-katten te maken hebben maar ook de opvangen die specifiek aidskatten opvangen en herplaatsen!! Daar zit zo ontzettend veel kennis.

Kijk vooral ook zelf goed naar je snuitje, jij kent hem of haar immers het beste. Als hij of zij niet ziek is, waarom dan onterecht een leven beëindigen? FIV bestaat namelijk uit een aantal fases en op het laatst krijgt een aantal pas aids. Laat alstublieft de uitslag FIV+ geen doodvonnis zijn.!!
Vele FIV+ katten sterven uiteindelijk van ouderdom.

 

Brownie, mijn bijzondere ventje werd positief getest. Zo is hij positief “getest” op superlief zijn, grappig zijn, speels zijn, aanhankelijk zijn, ondeugend zijn, mooi zijn… soms stout zijn, maar dat hoort er ook bij en ja…. ook op FIV, maar hey, daar is helemaal niks mis mee!!! Want immers, ieder leven is waardevol, ook dat van een aidskat. Daarom wil ik jullie dan ook vragen dit te delen zodat we samen levens kunnen redden, de levens van aidskatten, hoe mooi zou dat zijn?!

Als afsluiting wil ik heel graag stichting Poezensnuitjes bedanken. Dat ze de waarde zien van FIV+ katten. Dat ze Brownie ter adoptie aanboden en hem zo de kans gaven op een mand bij iemand thuis.
En dat ze mij het vertrouwen gaven om deze speciale knul te mogen adopteren, hij is geweldig!

Maar bovenal wil ik ze bedanken dat ze niet bang zijn om aidskatten te plaatsen, ook bij niet aidskatten.
Dank jullie wel!
Een groet van Brownies dienstmeisje Karin, een pootje van Brownie en bedankt voor jullie tijd.

Mocht je nog vragen hebben dan kan je terecht bij Stichting Kattenbos.
Als er iemand is die heel veel ervaring heeft met fiv en felv katten dan is het Lenička wel.
Wij hebben al heel veel schuwe fiv+ snuitjes naar haar mogen brengen.
Zij kan je antwoord geven op al je vragen.

http://www.stichtingkattenbos.nl/

Deel dit bericht, zodat er niet onnodig veel fiv+ katten zomaar ingeslapen worden, ook zij verdienen een kans !
Brownie is een mooi voorbeeld, hij is zo happy.

                          Nawoord van Lenička.

Dank je wel Karin en Brownie voor jullie mooie verhaal!

En dank je wel Stichting Poezensnuitjes dat jullie de FIV katten een kans geven op het vinden van een gouden mandje zoals Brownie bij Karin gevonden heeft.

Jullie behoren tot de groep opvangen met een gouden randje die niet alleen de FIV katten NIET in laten slapen maar ook alle moeite doen om een gouden mandje voor ze te vinden.

Helaas zijn jullie nog steeds uitonderingen. Deze eerste 4 maanden van 2022 heb ik al 4x machteloos moeten meemaken hoe een bestuur van een asiel/opvang een dierenarts dwong om een gezonde ( door henzelf bevestigd) FIV kat te euthanaseren. Vermoorden in mijn bewoording.